Brudepigens opgaver

Læs mere om brudepigens opgaver

Bruden kan vælge det antal brudepiger hun vil – ofte er det hendes bedste veninder eller søstre. Det er en god idé at bruden fordeler brylluppets opgaver imellem brudepigerne, så alle ved præcis hvad der forventes af dem, og alle kan føle sig trygge.

Børn som brudepiger

Udover de voksne brudepiger, kan man også vælge at have nogle yngre piger med. Det er rigtig hyggeligt, og det giver brylluppet en ekstra sød detalje. De små brudepiger kan agere blomsterpiger i kirken, og sprede blomsterblade inden bruden går ind. Ifølge gammel overtro giver det et børnerigt ægteskab.

Husk at der helst skal være minimum én voksen brudepige, som kan hjælpe med at arrangere polterabend, se på brudekjole, hjælpe med at lave invitationer, hjælpe til med forberedelser osv.

Disse 12 brudepigetjanser er de vigtigste

Som brudepige har du fået æren af én af de fornemste opgaver på denne særlige dag. Du skal sørge for, at bruden tager sig bedst ud, at hun ikke får for lidt at spise, og at hun generelt ingen bekymringer har – men er det bare det? Vi har researchet lidt på sagen, og her kommer de absolut vigtigste tjanser for en brudepige at huske.

Vil du være min brudepige?

Sætningen er næsten lige så vigtig som de magiske seks ord: ”Vil du gifte dig med mig?”, og titlen som brudepige indebærer mere, end man lige går og tror.

For som brudepige har du fået en helt særlig opgave, og det er vigtigt, at du går ydmygt og arbejdsomt til jobbet.

Men hvad indebærer det egentlig at være nogens brudepige – udover selvfølgelig alt det indlysende? Ja, det guider vi dig til lige her.

For som brudepige kommer du på denne helt særlige dag i anden række; det er bruden, der er den væsentlige, og både hendes udseende og velbefindende skal spille hele dagen.
Skal du med bruden på toilettet, sørge for hun konstant har et lommetørklæde i hånden, og hvad med inden brylluppet – hvilke opgaver har du der? Frygt ej – vi hjælper dig på vej.

Se med i galleriet hvor vi har samlet 12 af de vigtigste brudepigetjanser.

#1: Hjælp hende med at finde kjolEN. Støt, men vær ærlig – og når hun så har fundet drømmekjolen, skal du rose hende udover det sædvanlige, så hun føler sig smuk som aldrig før. Og ønsker hun, at du skal have en bestemt kjole på som brudepige, nikker du bare anerkendende og gør, som hun ønsker (indenfor rimelighedens grænser selvfølgelig).

#2: Planlæg den vildeste polterabend for hende og sørg for, at det er en dag for hende og ikke en dag, hvor veninderne får lov til at grine af hende – de skal udelukkende grine med hende. Tag i wellness, stå på vandski, drik for mange cocktails – hvad har bruden mon allermest lyst til at lave?

#3: Er du særligt kreativ, eller kan du på en eller anden måde være behjælpelig med pynt til brylluppet? Tilbyd din hjælp, for det kan være, bruden ikke selv vil være bekendt at spørge dig.

#4: Kom dagen før brylluppet til sleepover, tøsehygge og en god snak om, hvordan morgendagen skal forløbe. På den måde kender du også til alle detaljer og kan overtage nogle af brudens bekymringer.

#5: Morgenen skal være god og hyggelig. Får bruden spist nok til morgenmad? Hænger kjolen klar? Hvad med tilbehøret? Har frisøren brækket armen, eller er hun på vej? Sørg for at bruden har så få bekymringer som muligt.

#6: Læg en banan i brudens taske og giv hende den, så snart hun mærker sult. Den suger også en del væske, og så skal hun ikke tisse så ofte.

#7: Hjælp altid bruden på toilettet. Der er ingen, der har lyst til at se, hvis den smukke kjole skifter fra hvid til…

#8: Sørg altid for at brudens kjole falder flot. Når hun går ud af kirken, på billeder, osv. Også selvom det godt kan være et heldagsarbejde.

#9: Læg en pakke Kleenex i hendes taske – også selvom hun er én af dem, der siger, hun ikke kommer til at græde. Det sker, og det sker ofte!

#10: Vær den, der sørger for økonomien. Betaling til band, musiker, fotograf, osv. er ikke noget, som skal bekymre bruden; den opgave tager du.

#12: Og sidst men ikke mindst: Husk at det ikke er din dag. En brudepige må under ingen omstændigheder overskygge bruden.

Kilde; AF KATRINE KÆMSGAARD 9/01/2020

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag